ŽAKLINA JE NAJZGODNIJA I NAJLEPŠA SRPSKA BAKA NA SVETU: Posle 50. godine ovo obavezno radi, a mnoge žene joj zavide

Ako se pitate ko je i kako izgleda najzgodnija srpska baka, dovoljno je samo da pogledate Žaklinu Berido.

Celebrities
16:42h Autor:
ŽAKLINA JE NAJZGODNIJA I NAJLEPŠA SRPSKA BAKA NA SVETU: Posle 50. godine ovo obavezno radi, a mnoge žene joj zavide
Ko je i kako izgleda najzgodnija srpska baka, Foto: Printscreen Instagram/ realfashionist

Žaklina Berido Pizano ima 54 godine i sa razlogom slovi za najzgodniju baku iz Srbije. Ona je veoma popularna na društvenim mrežama, a ostalim ženama je velika inspiracija.

Osim zanosnog tela kojim se malo ko može pohvaliti, Žaklina oduševljava i zanimljivim modnim kombinacijama. Gledajući njen profil stiče se utisak da teže od kašike nije digla i da joj je život uvek bio naklonjen. Međutim, nije baš tako. Žaklina je preživela velike tragedije, ali nije dozvolila da je bilo šta slomi.

Žaklina Berido Pizano pokazala je da moderna žena može sve - i da bude sjajna majka i baka (ima unuke od osam i 11 godina), ali i da u isti mah bude influenserka i poslovna žena, zapažena od strane najvećih modnim znalaca.

Žaklinina priča počela je pre 54 godine, kada se rodila u Beogradu, a kasnije je svoje nove domove našla u inostranstvu. Danas ima tri zvanična državljanstva – srpsko, francusko i švajcarsko, a italijansko nema ali ga "nosi u srcu".

Život je nije mazio

Udata je, a svog supruga zove "gospodin savršeni". I iako se čini da je njen život danas bajka, ova neverovatna žena preživela je i ogromnu tragediju o kojoj je govorila za italijanski list Corriere.

"Ja sam Janina mama i izgubila sam drugo dete, sina Stefana koji je poginuo u 23. godini u jednoj saobraćajnoj nesreći. Oborio ga je jedan automobil na pešačkom prelazu u Beogradu 2016. godine. Bilo mi je jako bolno, teško, nepremostivo. Sada sam se posvetila mojim unukama čije slike sam sklonila sa svih društvenih mreža, ostale su samo neke na kojima im se ne vide lica", priča Žaklina.

"Ja sam baka. Preživela sam rat. Preživela sam rak. Pre šest godina izgubila sam život, svog najvoljenijeg sina Stefana u saobraćajnoj nesreći. Htela sam da umrem sa njim! Međutim, lako je predati se, ali je potrebna hrabrost da se nastavi sa životom. Potrebna je hrabrost da se opet izabere sreća. Ja sada živim svoj san i to u 53 godine! Dragi moji, samo sam htela da vam kažem da nikada nije kasno. I da najlepše moguće stvari mogu da se dese kada ih najmanje očekujete, samo ne odustajte! Ne fokusirajte se na ono što je oduzeto. Nađite nešto veliko što vam je dato i prihvatite ga kao blagoslov koji imate. Ostajte zdravo i volite život", napisala je ona na svom Instagram profilu.

U čemu je tajna njenog mladolikog izgleda

"Jedem mnogo voća i pijem mnogo vode. Pojedem jedan avokado dnevno, ne pušim i ne pijem. Jedem ribu, morske plodove, meso i povrće. Od svoje 10. godine bar 45 minuta dnevno vežbam. Neophodno je redovno vežbati i imati zdravu ishranu. I negujem i svoju dušu", otkriva Žaklina.

Ishrana i treninzi čine da Žaklina bude zdrava i da izgleda savršeno, a osim toga, voli i da se dotera.

"U modi morate biti otvorenog uma, ne smete upadati u stroge kalupe, baš kao i u životu. Danas mediji govore da si posle 30. gotov. Evo, ja prkosim tom stereotipu i to dokazujem i svojim kombinacijama", priča ona.

Ono po čemu je takođe posebna jeste po tome što ponosno nosi titulu bake.

"Zbog toga sam najponosnija u životu. Kada me unuke tako zovu ja se svaki put istopim", dodala je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs