pokazao zašto je bio heroj

MIHA JE DOBIO VELIKU LEKCIJU OD DEČAKA KOJI SE U ISTO VREME BORIO SA LEUKEMIJOM: Njihov susret rasplakao je celu Italiju

Legenda svetskog fudbala Siniša Mihajlović danas je izgubio bitku za život, bolest je ovoga puta bila jača...

Celebrities
20:09h Autor:
MIHA JE DOBIO VELIKU LEKCIJU OD DEČAKA KOJI SE U ISTO VREME BORIO SA LEUKEMIJOM: Njihov susret rasplakao je celu Italiju
Miha je dobio životnu lekciju od dečaka koji je isto imao leukemiju, Foto: Profimedia

Reči jednog destogoišnjaka rasplakale su Sinišu Mihajlovića kada je saznao za bolest i prvi put se borio protiv nje. Naime, mali Mirko tada je isto vodio bitku protiv leukemija, a legendarni fudbaler mu je bio jedan od omiljenih sportista. Tada je osetio potrebu da mu napiše pismo, a njegove reči su rasplakale celu Italiju.

- Video sam da ste izuzetno tužni. Niko drugi sem mene ne može da razume vaš strah, jer iako imam samo deset godina, razumem da je strah isti za sve. Nemojte da se predate, pustite suze i učinite sve što možete. Brzo ćete ozdraviti, a onda ćemo se jednog dana možda videti na terenu - napisao je tada mali Mirko, koji sada ima 12 godina, u pismu Siniši Mihajloviću.

1 / 5 Foto: Alfredo Falcone / LaPresse / Profimedia

Mihajlović i mališan su konstantno bili u kontaktu tokom svoje borbe protiv leukemije. U međuvremenu, Mirko se oporavio od uspešne operacije koštane srži i Siniši je tada bilo mnogo bolje. Kako su reči dečaka dirnule čitavu italijansku javnost, zahvaljujuči novinarima došlo je do njihovog susreta i to baš na stadionu Bolonje.

- Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo - rekao je Mihajlović tom prilikom Mirku, a delovalo je kao da se razumeju pogledom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs