KRALJICA MAKSIMA OČAJNA, PRETE DA ĆE JOJ OTETI DETE: Ćerku zatvorila u dvorac, ne dozvoljava joj da izađe

Holandska princeza Amelija primorana je da napusti studentski život i predavaja i vrati se kući u Hag, zbog sumnje da se planira njena otmica

Celebrities
Autor:
KRALJICA MAKSIMA OČAJNA, PRETE DA ĆE JOJ OTETI DETE: Ćerku zatvorila u dvorac, ne dozvoljava joj da izađe
Foto: Profimedia

Holandska princeza Katarina - Amelija je pod budnim okom obezbeđenja, ali i roditelja kralja Vilema Aleksandra od Holandije i kraljice Maksime.

Naime, Katarina je započela svoje studiranje u Amsterdamu, ali je uskoro bila primorana da se iseli iz studentskog doma jer su kraljevski službenici posumnjali da bi princeza možda mogla biti kidnapovana.

Prošlog meseca je Katarina bila pod pojačanim nadzorom obezbeđenja, dok se njena majka krajica Maksima požalila novinarima:

"Mnogo joj je teško. Za nju nema normalnog studentskog života," rekla je ona.

Amelija, koja sada ima 18 godina, naslednica je holandskog prestola, a počela je da studira pre mesec dana kada se preselila u Amsterdam.

Međutim, zbog ovih pretnji, princeza je primorana da se vrati u Hag u porodičnu palatu iz koje ne izlazi.

1 / 6 Foto: Profimedia

Da se podsetimo bajkovite priče o upoznavanju kralja Vilem Aleksandra i kraljice Maksime:

Maksima i Vilem-Aleksander upoznali su se u Sevilji 1999. godine, a kralj (tada princ) predstavio se kao Aleksander. Budući da je Južnoamerikanka i nije upoznata s evropskim kraljevskim porodicama, ona nije ni pomislila da je mladić koji joj se udvara budući kralj Holandije, a kada joj je to i rekao ona je pomislila da se šali. Dopali su se jedno drugom, dogovorili se da se vide dve nedelje kasnije u Njujorku, gde je Maksima radila kao potpredsednik jednog sektora poznate banke. Navodno je veza između ovog para počela upravo tu.

Kraljica Maksima
foto: Profimedia

Ipak, kasnije su se pojavile spekulacije da prvi susret Maksime i tadašnjeg prestolonaslednika nije bio sasvim slučajan. Kako je pisao EuroChannel, Vilemov deda princ Bernhad tajno je ugovorio njihovo upoznavanje uz pomoć Maksiminog oca. Niko iz holandske kraljevske porodice nikad nije potvrdio ovu glasinu — štaviše, kraljica tvrdi da njeni roditelji dugo nisu znali da je njen novi dečko budući kralj.

"Pričala sam im nešto drugačije o njemu svaki put, ali u jednom trenutku nije ostalo da se kaže bilo šta osim: "On je kralj Holandije"", rekla je ona u jednom intervjuu.

Par je u godinama koje su usledile dobio tri ćerke: princezu Katarinu-Amaliju, princezu Aleksiju i princezu Arijanu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs