plavuša u duši

ANĐELKA PRPIĆ ZA STIL: Sa ovim odevnim komadima nema greške u stajlingu!

Šarmantna glumica otkriva čemu uči svoga sina i šta joj donosi osmeh i pozitivnu energiju kojima uvek pleni

Celebrities
12:25h Autor:
ANĐELKA PRPIĆ ZA STIL: Sa ovim odevnim komadima nema greške u stajlingu!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Anđelka Prpić (36) zbog svojih briljantnih uloga u komedijama, kao i vedrine i optimizma koje svuda širi, jedna je od najomiljenijih javnih ličnosti.

Lepa Požarevljanka prepoznatljiva po zaraznom humoru koji je sa Andrijom Miloševićem godinama prenosila na publiku u hit sitkomu "Andrija i Anđelka", sada nas zasmejava u humorističkoj seriji "Radio Mileva" i u emisiji "Drž ga Božo" koju vodi sa Milanom Kalinićem na K1.

Maestralno je odigrala glavnu junakinju u svojoj prvoj dramskoj ulozi u psihološkom trileru"Jedini izlaz" reditelja Darka Nikolića. Lik Ane Kolar, žene koja se svim snagama bori da razreši misteriju smrti svog muža, Anđelka je temeljno dočarala, što potvrđuju i sjajne reakcije publike.

Zato smo razgovor započeli pitanjem šta ju je najviše privuklo kod ovog lika.

"Za mene su pobednička kombinacija dobra ekipa i odličan scenario. Film je zadovoljio oba kriterijuma. Na to se nadovezala kompleksna uloga glavne junakinje, koja mi je bila glumački izazov. Izmestiti se iz zone komfora i iz toga crpeti snagu".

Koliko je bilo teško pripremati se za ovu ulogu, čime ste se vodili dok ste gradili lik?

"Ana je naizgled jednostavna devojka, vrlo svedena kako fizički tako i po ponašanju. Sve to je jako daleko od mene privatno, a i od mojih dosadašnjih uloga. Upravo to me je najviše privuklo i radovalo u procesu priprema.

Volim da sam spremna, i znam šta mi je namera na snimanju, a onda pustim da i trenutak inspiracije učini svoje. Osećala sam dodatnu odgovornost kako zbog bezuslovnog poverenja koje mi je ukazao reditelj Darko Nikolić, tako i zbog društveno odgovornog aspekta scenarija. Nasilje u porodici, manipulacija od strane najbližih, mentalno zdravlje su okosnice ovog filma, i srećna sam što smo takvu odgovornost preuzeli na sebe".

Milica Milša za Stil: Ovo je jedini čovek sa kojim se osećam kao da sam sama sa sobom!

Anđelka Prpić
foto: ATA Images

Ušli ste u kožu lika sa teškom životnom sudbinom. Verujete li da nedaće grade jake osobe?

" Johan Volfgang Gete je rekao da nas samo nedaće uče da cenimo dobar život. Ipak, verujem da ima nečega i u lepim događajima. Važno je da prihvatimo sebe i svoj put i da nikada ne živimo tuđi. Na kraju, sve će jednom lani biti, a mi ostajemo mudriji i iskusniji.

Kako pronalazite izlaz iz teške životne situacije, gde izvlačite snagu?

"Najdragoceniji su mi ljudi koje čuvam oko sebe. Mislim da je ključ u tome što nijednu situaciju ne doživljavam kao tešku životnu, već kao "radove na putu", koji otežavaju i usporavaju putovanje, ali se put nastavlja i ipak dođe i deonica sa prelepim predelima."

Koje životne lekcije ste izvukli iz pandemije?

" Još uvek smo u pandemiji, tako da predavanje traje nažalost. A čemu nas uči, ne znam".

Anđelka Prpić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Kako čuvate mentalno zdravlje u ovim turbulentnim vremenima, mislite li da će nas korona naučiti da je važno kao i fizičko zdravlje?

"Znala sam to i bez ove strahote. Verujem u prevenciju koja god tema da je u pitanju - zubar, ginekolog, pa i šišanje pre nego što krajevi ispucaju. Kažu da se i o borama misli pre nego što nastanu. Tako je i sa glavama i dušama".

Poznata izreka Ivana Turgenjeva glasi: "Suze su poput oluje. Posle njih čovek je uvek mirniji", Slažete li se?

"Sigurno nam svako "čišćenje" pomaže. Sve više govore kako mnoge bolesti, koje su postale učestalije poslednjih godina, upravo nastaju iz neisplakanih, potisnutih suza i emocija".

Šta vam donosi radost, osmeh i pozitivnu energiju kojom uvek zračite?

" Cvećarka koja mi čuva najlepše cveće jer zna da dolazim četvrtkom. Lale koje čekam da se otvore u mojoj vazi. Jamb ponedeljkom uveče sa drugaricom. Šetnje sa kumom. Nikad neispričane priče sa mojom Majom. Crtaći sa sinom. Kafana. Muzika. Bratovljevi klinci. Garderoba. Lepa i živa plava kosa. Duhoviti ljudi. Uvek brižna mama. Najbolji čovek na svetu tata. Pametan svet. Moj pas Boža".

Anđelka Prpić
foto: Kurir/Zorana Jevtić

Mnogi kažu da su tridesete bolje od dvadesetih. Šta ste o sebi spoznali u ovoj deceniji života?

"Spoznaja u toku, a dopada mi se sazrevanje. Manje je impulsivnosti, a više hrabrosti. Sa sobom, vrlinama, manama i potrebama sam više "na ti".

Šta vam je najveći izazov kao roditelju u današnjem savremenom društvu i kojim vrednostima učite Jakšu?

"Biti častan, vredan i pošten. Što se mog sistema vrednosti tiče to ne izlazi iz mode i odoleva svim savremenim pošastima".

Anđelka Prpić
foto: ATA Images / Antonio Ahel

Za sebe kažete da ste plavuša u duši. Kako negujete plavu kosu koja je oduvek bila ideal zanosne ženske lepote?

"Redovno šišanje. Nisam od onih žena koje pošto-poto čuvaju dužinu, kakvog god kvaliteta kosa bila. Ne štedim na proizvodima za negu i uvek brigu o kosi prepuštam frizeru".

Jednom ste izjavili da često mučite muku sa kilažom i celulitom. Kako sebe tada motivišete na gubitak kilograma?

"Kod mene to ima veze sa stanjem duha. Kada sam poletna i srećna, hrana mi je usputna stavka. Međutim, kada dođu"tmurniji" dani, onda mi je hrana uteha. Tada sebi dozvolim sve, i kažem da je za dušu. Shvatila sam da mi je mnogo lakše da sebe kontrolišem i uskratim za količinu, nego da se odričem u potpunosti namirnica".

U jednom intervjuu ste rekli da vas kroz život prati prokletstvo žene koja kasni jer nema šta da obuče. Kako se ponašate u tim situacijama i kakav stajling birate kada vam ponestaje inspiracije?

"Crni sako, majica i farmerke. Ili bela košulja i crne kožne pantalone. Dobre naočare za sunce. Nema greške".

(Razgovarala: Aleksandra Isailović)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs