Oporavlja se

Biljana Pejović spasena: Lekari intervenisali u ključnom momentu!

Budući da smo konstatovali da nije kompromitovan moždani krvotok, proći će bez većih posledica. Usudio bih se da kažem da će proći bez ikakvih posledica, govori Biljanin lekar
Vesti
07:30h Autor:
Biljana Pejović spasena: Lekari intervenisali u ključnom momentu!
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Aco Pejović poslednjih nekoliko dana prolazi pravu porodičnu agoniju zbog iznenadne bolesti njegove supruge Biljane.

Brzom reakcijom lekara, Biljanino zdravstveno stanje je stabilizovano i spasena je od posledica koje ovo stanje nosi.

"Kod pacijenata kojima aneurizma na mozgu pukne, kao što je to u slučaju gospođe Pejović, dešava se da nakon operacije izgube govor ili im on bude otežan, a može se desiti i da otežano hodaju. U njenom slučaju, budući da smo konstatovali da nije kompromitovan moždani krvotok, proći će bez većih posledica. Usudio bih se da kažem da će proći bez ikakvih posledica", govori doktor koji je primio Biljanu po njenom dolasku u Urgentni centar.

OVDE saznajte ko je sve bio uz Aca Pejovića kada mu je bilo najteže!

On je naveo da su brzom intervenciju uspeli da je spasu.

"Primili smo je sa dijagnozom potresa mozga, ali smo nakon pregleda videli da je ona pogrešna. Srećom, brzo smo reagovali i sa sigurnošću vam mogu reći da će Biljana uskoro biti puštena na kućno lečenje. Ona je i dalje u šok sobi jer tamo ima najbolju negu. Prijatelji će moći posete tek kada je prebace na odeljenje D neurohirurgije", naveli su lekari.

Biljana Pejović će morati i da promeni način života.

"Biljana će narednih 20 godina morati da dolazi na kontrole, pije lekove za pritisak, hrani zdravo i da izbgeva stres. Kod pacijenata sa urođenom aneurizmama opasnost od ponovnog pucanja krvnih sudova uvek postoji i zato im se savetuje da potpuno promene način života", istakli su lekari.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs