SPREČITE NA VREME

Crvenilo na licu ne smete ignorisati: Evo na koja oboljenja ukazuje ova neprijatna kožna reakcija!

Pojava crvenila na licu nije ni malo naivna

Nega
15:58h Autor:
Crvenilo na licu ne smete ignorisati: Evo na koja oboljenja ukazuje ova neprijatna kožna reakcija!
Foto: Shutterstock

Mnoge stvari mogu da utiču na pojavu crvenila na licu. Ovo stanje je potpuno normalno u toku menopauze, ali u nekim sučajevima može da ukaže na ozbiljne promene u organizmu i razvijanje nekih kožnih oboljenja.

Dobro pogledajte svoje i lice i otkrijte na vreme razlog njihovog nastanka kako biste mogli da ih izlečite.

Evo na šta ukazuje:

Seboreični dermatitis

Ovo je kožno oboljenje koja izaziva crveni osip koji se često pojavljuje na licu. Osip može učiniti da koža izgleda suvo i počinje da se peruta.

Rozacea

Ukoliko se koža lica zacrveni pri dodiru ili usled izlaganja toploti ili hladnoći može biti simptom rozacee. Kako ovo oboljenje napreduje, tak ocrvene fleke postaju sve intenzivnije i sve duže se zadržavaju na licu.

Reakcija na lek

Neki lekovi mogu izazvati reakciju poput sunčanja. Korišćenje nekih lekova ili krema duže od propisanog takođe može da izazove neprijatnu kožnu reakciju.

Vaskularna mreža

Ako ne zaštitite kožu od sunca, pa čak i u toku zime, upotrebom krema sa UV zaštitnim faktorom, štetne zraci mogu da je oštete. Vremenom se ta šteta širi, pa se mogu javit vidljive vene koje podsećaju na paukovu mrežu.

U ovim slučajevima najbolje bi bilo da se javite dermatologu, kako biste zaustavili širenje ovog stanja i popravili kvaluitet kože.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs