OSVOJIĆE VAS ISTOG TRENA

Sočna musaka sa tikvicama: Ručak koji će oduševiti celu porodicu! (RECEPT)

Klasičnu musaku sa mesom zamenite sa tikvicama i napravite jelo uz čijem ukusu ćete sigurno uživati

Recepti 26.01.2019. - 19:53h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

 

Sastojci:

 

  •  3 tikvice
  •  6 jaja
  •  200 g brašna
  •  400 g pilećeg belog mesa
  •  500 g sitnog sira
  •  1 dl pavlake
  •  2 dl mleka, ulje
  • mešavina začina
  • so

 

Arapska musaka: Bez krompira i jaja, apsolutno savršenog ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Tikvice operite, pa pomoću noža za guljenje isecite na tanke listove.
  • Posoliti ih i ostavite da puste sok.
  • Uvaljajte u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržite na vrelom ulju dok ne porumene.
  • Pileće belo meso isecite na šnicle i začinite po ukusu pa propržite na vrelom ulju.
  • Kada se pržena piletina ohladi, sameljite je na mašini za mlevenje.
  • Posebno na malo ulja propržite sitni sir.
  • Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređajte red pohovanih tikvica.
  • Po njima rasporedite malo fila od mesa pa malo uprženog sira.
  • Postupak filovanja ponovite još dva puta i završite tikvicama.
  • Umutite preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu.
  • Prelite preko gornjeg sloja tikvica.
  • Pecite  u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

 

Momentalno će vas osvojiti: Musaka od povrća sa slaninom! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...