Probajte

Kolač Noć u Veneciji: Dvostrukom biskvitu niko nije uspeo da odoli! (RECEPT)

Kombinacija dva biskvita i kremastog fila koja će vas oduševiti

Recepti 24.01.2019. - 13:02h Autor: Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

 

1. biskvit: 6 belanca, 60 g šećera, 5 kašika brašna, 60 g kokosa

 

2. biskvit: 4 belanca, 40 g šećera, 4 žumanca, 4 kašike brašna, 2 kašike kakao praha, 1/2 kesice praška za pecivo

 

Fil: 6 žumanca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 6 kašika mleka, 200 g margarinom.

 

Glazura: 200 g čokolade, 50 g margarina, 6 kašika mleka

 

Veličina pleha - 25x35

Priprema:

 

Umutite sve sastojke za 1. biskvit i sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 

 

Priprema 2. biskvita - umutite 4 belanca sa 40 g šećera, pa dodajte žumanca, brašno, kakao, prašak za pecivo.

 

Sipati smesu za 2. biskvit preko smese za 1. i peći zajedno na 180 stepeni 20 minuta.

 

Priprema fila - umutiti žumanca, šećer, vanilin šećer i mleko i sve skuvati na pari. Umutiti margarin i spojiti sa prohlađenom smesom.

 

Fil naneti preko ohlađenog biskvita. Preliti glazurom. 

 

Prijatno!

 

Izvor: Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...