Zapišite ga

Bešamel sos: Osnovni recept koji se slaže uz svako jelo!

Odličan prilog, preliv, čak i namaz...

Recepti 23.01.2019. - 13:52h Autor: recepti.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 30 g putera, 30 g brašna, 2 čaše mleka, mleveni biber, so.

 

Priprema: U manjoj šerpi na šporetu zagrejati puter, dodati brašno i malo ga propržiti, ali ga ostaviti da ostane belo. Polako sipati mlako mleko, neprestano mešajući žicom da se masa sjedini. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

Kuvati još malo da se zgusne, a zatim skinuti sa vatre i ohladiti. Služiti uz razna mesa i povrće.

 

Izdvajamo za vas:

 

Paša lokum: Turski specijalitet koji se pravi mnogo lakše nego što očekujete! (RECEPT)

 

Šta se dobije kad se umuti sir, jaje i brašno: Slane krofnice koje ćete praviti bukvalno uz sve!

 

Najjeftiniji kolač na svetu: Za manje od 100 dinara, savršen desert!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...