Probajte

Piletina sa tikvicama i pavlakom: Savršen ručak gotov za pola sata! (RECEPT)

Možete je jesti samu ili poslužiti uz testeninu!

Recepti
Autor:
Piletina sa tikvicama i pavlakom: Savršen ručak gotov za pola sata! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo.

Sastojci:

Jedna pileća prsa, jedna manja tikvica, jedna kisela pavlaka, dve kašike susam, manja glavica crnog luka, so, začini po želji

Priprema:

Najpre otkoštajte pileća prsa, a zatim meso isecite na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji.

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.

Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.

Ručak gotov za 20 minuta: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs