ODUŠEVIĆETE SE

Štrudla od mesa u 6 jednostavnih koraka: Ukus će vas raspametiti! (RECEPT)

Ovaj mesni specijalitet će vas oduševiti, a možete ga pripremiti i unapred, ili ga zamrznuti, bio sirov ili pečen

Recepti 08.01.2019. - 12:24h Autor: Stil/24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Kako biste uživali u različitim ukusima mirisnih štrudli od mesa, ne treba vam puno recepata. Dovoljno je da znate šta se u kojem koraku pripreme može dodati i svaki put možete kreirati štrudlu kakvu želite.

 

Kako ne bi bila suva, važno je da previše ne mešate i ne stiskate smesu s mlevenim mesom jer će joj tako, dok se peče, iscureti najfiniji sokovi.

 

Ukoliko želite da iznenadite decu, smesu rasporedite u namašćene kalupe za mafine, pa je pecite 20 minuta.

 

Ako ga zamrznete sirovog, nemojte ga odmrzavati pre nego što ga stavite da se peče, nego ga pecite dvostruko duže nego što je predviđeno receptom.

 

Priprema u šest koraka:

 

Odaberite meso

 

  • Mlevena junetina
  • Mlevena ćuretina
  • Mlevena svinjetina

 

Slana štrudla sa sirom: Iznenadite goste ovim lakim specijalitetom! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 175°Celzijusa. U veliku posudu stavite 700 grama mlevenog mesa (odaberite jedno ili pomešajte)

 

Odaberite vezivo

 

U posudu s mesom dodajte šoljicu (odaberite jedno) 

 

  • Hlebnih mrvica
  • Kukuruznih pahuljica
  • Izmrvljenih krekera
  • Ovas
  • Bulgura
  • Pahuljica za instant-pire (pola šoljice)
  • Ječma (pola šoljice)

 

Božanstveno čudo iz kuhinje: Kvasac vraća kosu i kožu u život, pomaže kod anemije i osteoporoze! (RECEPT)

foto: Profimedia


Odaberite povrće

 

Pripremite jednu, dve šoljice (odaberite jedan sastojak) pa dodajte u posudu:

 

  • Marendane šargarepe
  • Iseckanog spanaća
  • Iseckane blitve ili kelja
  • Sitno iseckane paprike
  • Tanko iseckanih šampinjona
  • Narendanih i oceđenih tikvica
  • Sitno naseckanog korena celera

 

Štrudla sa povrćem i krem sirom

foto: Shutterstock

Odaberite dodatak

 

Dodajte ukupno pola šoljice (odaberite do dva sastojka):

 

  • Grožđica ili suvih šljiva
  • Iseckanih sušenog pardajza
  • Iseckane pancete
  • Kiselih krastavaca
  • Iseckanih kiselih feferona
  • Iseckanih oraha
  • Iseckanih crvenih pečenih paprika
  • Narendanog sira (može i šoljicu)

 

Neverovatna moć kiselih krastavčića: Evo zašto treba da ih jedete!

foto: Profimedia

Ispecite štrudlu od mesa

 

  • Dodajte šoljicu narendanog luka, četvrtinu šoljice kečapa, dve kašike naseckanog začinskog bilja (peršuna, vlašca, bosiljka i/ili majčine dušice), dva jaja, kašiku Vorčester sosa, mleveni čen belog luka,kašičicu i po soli i pola kašičice bibera.

 

  • Rukama sve dobro promešajte dok smesa ne postane ujednačena.
  • Oblikujte u štrudlu na papiru za pečenje.
  • Prema želji, prekrijte je tankim kriškama pančete i pecite dok bude napola gotova, otprilike pola sata.

 

Pripremite glazuru

 

Klasična:

 

  • Pomešajte četvrtinu šoljice kečapa, dve kašičice smeđeg šećera i kašičicu Vorčester sosa.
  • Pomešajte četvrtinu šoljice kečapa, kašiku balzamiko sirćeta, dve kašičice smeđeg šećera, narendani čen belog luka i pola kašičice mešavine dalmatinskih začina.

 

Orijentalna:

 

  • Pomešajte četvrtinu šoljice kečapa, dve kašike džema od kajsije, dve kašičice soja sosa, kašičicu pirinčanog sirćeta (možete ga zameniti limunovim sokom) i kašičicu mlevenog đumbira.
  • Štrudlu od mesa premažite glazurom i nastavite da pečete još 25 minuta.
  • Pustite da odstoji 10 minuta pre nego što je poslužite.

 

Bakina slana štrudla: Kombinacija makarona, pavlake i šunke kakvu još niste probali! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...