NAJBOLJA RIBLJA ČORBA

Savršena riblja čorba za Badnje veče: Ukus koji će osvojiti celu porodicu! (RECEPT)

Tajna riblje čorbe je u balansu sastojaka, a ovaj recept je upravo takav

Recepti 06.01.2019. - 13:33h Autor: Stil/Lepaisrećna
Foto: Shutterstock

Tradcionalnu trpezu za Badnje veče čine pasulj prebranac, riba, suvo voće i riblja čorba.


Sastojci:

 

  • riba po želji
  • 3 glavice crnog luka
  • šoljica ulja
  • 1/2 caše belog vina
  • čaša soka od paradajza
  • so
  •  biber
  • malo sirćeta
  • suva ljuta paprika
  • 3 kesice začina za riblju čorbu
  • mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji

 

Danas je Badnji dan: Evo koje običaje treba da ispoštujete na ovaj praznik!

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne bude penasto.
  • Dodajte ribu, začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ostavite da se kuva.
  • Kad izbaci prvi ključ, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.
  • Čorbu probajte da biste pogodili ukus.
  • Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.

 

Napomena:

  • Čorbu ne mešajte da se riba ne bi raspala!

 

Okuplja celu porodicu za trpezom ljubavi: Napravite najbolju Badnjačku pogaču! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...