Odličan recept

Zebrasti kolač s dulekom: Kao iz starog bakinog šporeta! (RECEPT)

Miris i ukus koji vraćaju u detinjstvo

Recepti 31.12.2018. - 10:51h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 jaja, 200 ml kiselo mleko, 1 čaša mleka, 1 čaša brašna, 1 čaša griza, 1 čaša šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, malo cimeta, 200 g duleka, 50 ml ulja.

 

Priprema: Dulek očistiti i iseći na tanke kriške, a jaja umutiti sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, griz, kiselo mleko i slatko mleko, vanilin šećer i na kraju ulje i sve dobro izmešati.


Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom, a odozgo poredjati na koso bundevu.


Posuti šećerom i cimetom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Posuti prah šećerom.

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

 

Arapske pogačice sa punjenjem: Pecivo za svečane i obične prilike! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...