kombinacija ukusa koja osvaja

Ovakve špagete još niste probali: Testenine po receptu Džejmija Olivera oboriće vas s nogu!

Špagete od spelte su odlična alternativa običnim špagetama, jer obiluju vlaknima pšeničnih mekinja ili beta-glukanima, koji pomažu da nivo holesterola bude normalan

Recepti 29.12.2018. - 18:31h Autor: Stil/Sensa
Foto: Profimedia

Spelta je izuzetno zdarva za oragnizam, a ovaj vegetarijanski ručak moći ćete da ponesete i na posao, dok će njihov neverovatan orašasti ukus da se topi u ustima.

 

Sastojci:

 

• maslinovo ulje
• pola svežnja majčine dušice (15 grama)
• četiri čena belog luka
• ½‒1 sveži crveni čili
• jedan limun
• 500 g zrelog čeri
paradajza na stabljici
• 250 g najkvalitetnijeg
sira rikota (ricotta)
• 320 g sušenih špageta od speltinog brašna
• četiri šake rukole
• po želji sirće balzamiko

 

Italijani znaju najbolje: Najukusnije špagete sa mesom! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Rernu zagrejte na 180°Celzijusa, plin na 4.
  • U manju činiju ulijte tri kašike ulja.
  • Svežanj majčine dušice na tri sekunde stavite pod mlaz vruće vode da ga malo osvežite i pokrenete, pošteno ga otresite, pokidajte listiće i bacite ih na ulje.
  • Oljuštite beli luk, tanko ga naseckajte sa čilijem i sve ubacite u činiju.
  • Dodajte narendanu limunovu koru, po prstohvat morske soli i crnog bibera, pa promešajte.
  • Čeri paradajz rasporedite po plehu za pečenje dimenzija 30cm x 40cm.
  • Rikotu premažite aromatičnim uljem i stavite na sredinu lima, a ostatkom ulja prelijte čeri paradajz.
  • U pleh ulijte i malo vode, stavite ga u rernu i pecite 45 minuta.
  • Deset minuta pre kraja pečenja paradajza, špagete prema uputstvima na pakovanju skuvajte u kipućoj slanoj vodi.
  • Rikotu izvadite iz pleha, paradajz odvojte od stabljike.
  • U pleh ulijte pola šoljice vode u kojoj su se kuvale špagete, pa ga malo protresite, da se od dna odlepe svi oni fini ukusi.
  • Špagete ocedite, ubacite ih u pleh, prelijte limunovim sokom, začinite do savršenstva i na kraju pospite predivnom izmrvljenom rikotom.
  • Sve još pospite rukolom, pošteno promešajte i poslužite. Možete da prelijete sa još balzamika.

 

Samo 1 posuda i gotovo jelo za 20 minuta: Ove kremaste špagete će osvojiti vaša srca! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...