Sjajan ukus

Bugarski krompir zapečen u rerni: Prilog koji zaseni svako glavno jelo! (RECEPT)

Uživaćete u svakom zalogaju

Recepti
Autor:
Bugarski krompir zapečen u rerni: Prilog koji zaseni svako glavno jelo! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / BonApeti.rs

Sastojci: 1 kg krompira, 100 g maslaca, 30 g brašna, 3 jaja, 100 g kačkavalja, 200 g kiselog mleka, so i biber po ukusu.

Priprema: Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izrendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

Uživajte!

Rigo Janči: Najlepši kolač na svetu nastao je u čast najveće zabranjene ljubavi! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs