zimski ručak na banatski način

Prste da poližete: Banatski kupus koji će nahraniti celu porodicu! (RECEPT)

Ukusan i hranljiv ručak koji ćete uvek spremati

Recepti 23.12.2018. - 13:05h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Savršen predlog ručka za zimske dane. Nije sarma, nije podvarak, ali je ukusno i izdašno banatsko jelo.

 

Sastojci:

 

  • crni luk
  •  kiseli kupus
  • slanina
  • ljuta i slatka paprika
  • biber
  • mast
  • svinjsko meso

 

Kupus sa suvom slaninom i kobasicom: Specijalitet naših baka! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Glavicu od 2-2,5 kilograma iseći na kocke, naliti hladnom vodom i staviti da se kuva oko sat vremena.
  • U međuvermenu, u široj šerpi na masti izdinstati dve glavice crnog luka (bez dolivanja vode, jer onda se luk kuva i menja ukus jelu)
  • Kad luk postane staklast, dodati mu na kocke isečeno meso, najlepše je od vrata ili plećke-
  •  Nastaviti prženje još desetak minuta, pa potom dodati suvu slaninu, količinu po želji, kašičicu tucane ljute papričice, ko ne voli, samo običnu, biber i dodati onaj kupus koji se kuvao, može sa vodom u kojoj se kuvao ako nije mnogo kiseo.
  •  Dobro promešati, poklopiti i na tihoj vatri krčkati naredna dva sata.

 

Jelo iz bakine sveske: Sladak kupus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...