iMA LI ŠTA LEPŠE

Starinska pogača bez kvasca: Gotova za 20 minuta! (RECEPT)

Kada vam nestane hleba, ova pogača je idealno rešenje

Recepti 21.12.2018. - 09:16h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: oko 300 gama brašna; 200 mililitara kiselog mleka; malo soli; 1 ravna kašičica sode bikarbone; 2 kašike maslinovog ulja;

 

Priprema: U činiju staviti veću cediljku ili sito za brašno, pa prosejte brašno i sodu bikarbonu i so. Dodati kiselo mleko i ulje i zamesiti fino glatko testo.

 

Posne slane grickalice: Hrskave, ukusne i tako zdrave! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Oklagijom razvući testo pa prebaciti u podmazanu tepsiju. Uključiti rernu na 220 stepeni Celzijusa pa kad se ugreje staviti pogaču i peći oko 20 min.

 

Starinsku pogaču možete malo izbockati pa posuti semenkama i sa krupnom solju.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Bakina karamel torta bez pečenja: Lagana i posna! (RECEPT, VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...