Morate da probate

Kazanlučka sirnica: Pita posle koje više nećete praviti nijednu drugu! (RECEPT)

Bugarski način pripreme pite oduševljava svakoga

Recepti
Autor:
Kazanlučka sirnica: Pita posle koje više nećete praviti nijednu drugu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Kazanluk je bugarski grad nadaleko poznat po dve stvari - Dolini ruža i fenomenalnim pitama!

Recept za uzgajanje i negu ruža nam je više-manje svima poznat, pa ćemo vam ovde predstaviti recept za fenomenalnu kazanlučku sirnicu!

Sastojci: 1 pakovanje kora za pitu, 3-4 jaja, 350 g sira, 4 supene kašike ulja, 200 g kiselog mleka, 1 supena kašika sode bikarbone.

Priprema: Kako biste pripremili smesu prvo stavite jaja i sir u posudu i mutite dok sir ne bude sasvim sitan. Po želji možete da ostavite neko veće parče. Dodajte kiselo mleko i ponovo mutite. Istovremeno dodajte ulje - jednu po jednu kašiku. Ako želite, umesto da sipate u smesu, možete njime da namažete kore.

U namazan pleh stavljate prvo kore, a posle smesu po celoj širini kore, pa koru i sve tako dok ne utrošite materijal. Odozgo premažite jednim umućenim jajetom.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne dobije divnu zlatno-braon boju.

Uživajte u fenomenalnom ukusu!

Posne slane grickalice: Hrskave, ukusne i tako zdrave! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs