UKUS KOJI OBARA S NOGU

Slovenački biser: Ovo je najukusnija krempita ikada! (RECEPT)

Bićete oduševljeni ovim receptom

Recepti 17.12.2018. - 14:49h Autor: Stil/Pun Kufer.hr
Foto: Shutterstock

Lisnato testo, fin žuti krem od jaja i  šlag. Upravo smo u nekoliko reči opisali pravu krempnitu, nezaobilaznu poslasticu na Bledu.

 

Najkremastiji kolač od jaja može postati još kremastiji ako mu dodate fini, velikodušni sloj slatke pavlake, a tek onda poklopite hrskavom korom.

 

Sastojci:

 

Za krem:

 

  • 7 jaja
  • 350 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 220 grama brašna
  • 1,5 l mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • sok 1 limuna
  • 3 kašike ruma

 

Pečene krempite iz rerne: Penasti kolač koji će svima uspeti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Za posipanje:

 

  • šećer u prahu

 

Priprema:

 

  • Pripremite kore za krempite ili uvaljajte lisnato testo, pa ga ispecite u rerni, te ga pustite da se potpuno ohladi i presecite na pola. Razdvojite belance od žumanca, pa žumancima dodajte polovinu od ukupnog šećera (175 g).
  • U drugoj posudi umutite belance pa im pred kraj mućenja polako dodajte ostatak šećera (175 grama).
  • Umutite žumance sa šećerom, vanilin šećerom, rumom i limunovim sokom.
  • Dodajte mu brašno i oko 200 ml od ukupne količine mleka.
  • U dubljoj posudi nek provri ostatak mleka pa ga sklonite s vatre i uz stalno mešanje ulijte smesu sa žumancima.
  • Vratite na vatru i kuvajte oko 10 minuta, uz stalno mešanje, kako biste dobili gusti slastkasti krem.
  • U vruć krem pažljivo umutite belance.
  •  Koru za krempitu položite u dublji pleh za pečenje, pa na nju sipajte kuvani krem, poravnajte i pustite da se potpuno ohladi.
  •  Na ohlađeni krem dodajte umućenu slatku pavlaku, ravnomerno razmažite i prekrijte drugom korom za krempite koju ste iseckali na komade.
  • Oštrim nožem isecite sve krempitee pa ih pospite šećerom u prahu.

 

Savršene krempite: Neodoljivo kremast slatkiš gotov za pola sata! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...