Probajte

Karamel kolač sa grizom i kruškama: Prava zimska poslastica! (RECEPT)

Slasno zadovoljstvo

Recepti 16.12.2018. - 16:54h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

3 jaja, 200 g šećera + 100 g, 1 kašika rendane čokolade, 100 g griza, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 50 ml ulja, 4-5 krušaka, kockica margarina, šaka seckanih oraha, rum šećer

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.

 

Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.

 

Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.

 

Miris detinjstva: Vanilin kiflice koje svima uspevaju! (RECEPT)

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...