Probajte

Karamel kolač sa grizom i kruškama: Prava zimska poslastica! (RECEPT)

Slasno zadovoljstvo

Recepti 16.12.2018. - 16:54h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

3 jaja, 200 g šećera + 100 g, 1 kašika rendane čokolade, 100 g griza, 100 g brašna, 1 prašak za pecivo, 50 ml ulja, 4-5 krušaka, kockica margarina, šaka seckanih oraha, rum šećer

 

Priprema:

 

Umutiti jaja sa 100 g šećera dodati čokoladu, griz, brašno sa praškom za pecivo, ulje i sve dobro izjednačite. U manju šerpicu istopite 200 g šećera da se pretvori u karamel pa dodajte margarin i dobro izjednačite.

 

Pleh obložite pek papirom i sipajte karamel. Kruške očistite podelite na pola i izvadite semenke pa ih poređajte po karamelu okrenute na dole. Između dodajte još malo voća ako želite (dunje npr) i pobacajte šaku krupno seckanih oraha. Odozgo sipajte umućeno testo i rasporedite.

 

Precite na 190 stepeni C oko 35 - 40 minuta pospite rum šećerom ili umućenim šlagom.

 

Miris detinjstva: Vanilin kiflice koje svima uspevaju! (RECEPT)

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...

Facebook Registracija

Popunite ostala polja kako bi zavrsili registraciju

Prijavi se

ili

Registracija

Promeni lozinku

Upišite email i mi ćemo vam poslati poruku sa linkom za promenu lozinke.

Unesite novo korisničko ime i lozinku

Aktivacioni mail

Upišite email adresu na koju želite da vam se pošalje aktivacioni email.

Promena lozinke

Uspešno ste promenili lozinku.


Promena lozinke

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za promenu lozinke. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka na nalazu u inboxu proverite nepoželjne poruke (spam).


Aktivacija profila

Poslali smo poruku na Vašu email adresu sa linkom za aktivaciju Vašeg profila. Proverite Vaš inboks i kliknite na link u mailu. Ako se poruka ne nalazu u inboksu, proverite "nepoželjne poruke" (spam).


Aktivacija profila

Vaš profil je uspesno aktiviran. Hvala što ste se registrovali.