Jednostavno

Čokoladni kolač bez pečenja: Samelji, promešaj, razvij pa iseci! (RECEPT)

Ovaj jednostavni kolač veoma se brzo pravi. Ukus je egzotičan i prija svima

Recepti
20:11h Autor:
Čokoladni kolač bez pečenja: Samelji, promešaj, razvij pa iseci! (RECEPT)
Foto: Profimeida

Ako još niste probali čokoladni kolač sa urmama i suvim voćem, vreme je da ga isprobate. Nećete se pokajati!

Sastojci: 100 g lešnika; 150 g indijskog oraha; 150 g badema; 100 g kokos ljuskica; 100 g sirove čokolade; 180-200 g u vodi natopljenih urmi; seckani orašasti plodovi, seckano suvo voće (smokve, kajsije).

Stari recept za bakin kolač: I diše i miriše! (RECEPT)

Priprema:

U blenderu sameljite orašaste plodove, jedne po jedne. Smesu prebacite u činiju. Urme potopite u vodi, pa ih prebacite u blender s malo vode i mešajte do fine smese. Rastopite čokoladu na pari, pa je dodajte smesi orašastih plodova i kokosa, pomešajte i dodajte izmiskane urme. Smesa mora biti kompaktna. Pripremite papir za pečenje, razvaljajte testo ravno i posipite seckanim orašastim plodovima i seckanim suvim voćem.

Kolač stavite u zamrzivač da se stegne. Kada se smesa stegne, po želji je još možete premazati čokoladnom glazurom.

Kremast, sočan, postan: Najbrži i najlepši kolač ikada pravi se od dva sastojka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs