Morate da probate

Ne peče se, gotov je za čas, a ukus kao iz raja: Ovaj čokoladni kolač s keksom zavolećete na prvi zalogaj! (RECEPT)

Ovo je kolač za koji možete da budete sigurni da vam glazura neće pucati ni biti puna grudvica, već sjajna i savršena, a spasićete se i prljanja dodatnih sudova za njeno spremanje

Recepti
Autor:
Ne peče se, gotov je za čas, a ukus kao iz raja: Ovaj čokoladni kolač s keksom zavolećete na prvi zalogaj! (RECEPT)
Foto: Promo

Svi mi volimo fenomenalne domaće poslastice, naročito one sa pečenim korama od mućenih belanaca i kremastim filovima kuvanim na pari. Ali, ko danas ima vremena za to?

A i zašto bismo utrošili pola dana na spremanje slatkiša, kada znamo da postoji čitava riznica recepata za fenomenalne kolače koji se ne peku (štedimo struju!), ne uključuju mnoštvo sastojaka (štedimo novac!) i spremaju se za tili čas (štedimo ono najvrednije što imamo - vreme!), a pritom su savršenog ukusa i dostojni čak i svečane slavske trpeze?

Upravo smo otkrili još jedan takav i garantujemo da ćete ga obožavati čim progutate prvi zalogaj!

Sastojci: 275 g margarina, 150 g Menaž čokolade, 60 g mleka, 1 kašika ekstrakta vanile, 60 g kakao praha, 330 g šećera u prahu, petit keks (36 komada), 200 g Menaž glazure.

Priprema: Otopite margarin, pa mu dodajte Menaž čokoladu i mešajte dok se ne rastopi i sjedini. Dodajte mleko, vanilu i kakao, zatim šećer u prahu i sve lepo sjedinite.

Sklonite sa vatre pa u dublji vatrostalni sud sipajte trećinu čokoladne smese, tako da pokrije dno posude. Preko rasporedite 12 keksića, pa premažite drugom trećinom smese. Ponovite postupak još jednom i poslednji red keksa prelijte Menaž čokoladnom glazurom.

Ostavite da se malo stegne u frižideru, pa secite na kockice, služite i uživajte!

Za oko pola sata utrošenog vremena dobili ste fenomenalan kolač u kojem će uživati cela porodica, ali i iznenadni gosti, a vi ćete izbeći najveću muku - ovako pripremljen kolač sa navedenim sastojcima oduševiće vas, osim ukusom, pravilnim kockicama, jer čokolada neće pucati!

Osim toga, ovo je kolač za koji možete da budete sigurni da vam glazura neće biti puna grudvica, već sjajna i savršena, a spasićete se i prljanja dodatnih sudova za njeno spremanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs