Probajte, dopašće vam se

Čoko-banana knedle: Pronašli smo poslasticu bez premca! (FOTO, RECEPT)

Fenomenalno testo krije preukusno punjenje

Recepti
Autor:
Čoko-banana knedle: Pronašli smo poslasticu bez premca! (FOTO, RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Recepti Brigita Husic

Sastojci za 6 knedli: 200 g krompira kuvanog bez ljuske, 5 g putera, prstohvat soli, 60 g mladog, neslanog krem sira, 1 kašičica vanilin šećera, kašika pšeničnog griza, 2 kašike mleka, 80 g brašna i još malo brašna za formanje knedli.

Sastojci za fil: 60 g rendane mlečne čokolade, 1 banana.

Za valjanje knedli: čokoladne mrvice ili mleveni orasi, ili drugo orašasto voće po izboru.

Sastojci za preliv: pola kesice pudinga od vanile, 250 ml mleka, 1 kašika šećera.

Priprema: Iseckati skuvan krompir, dodati iseckan puter i so, pa sve zajedno izgnječiti pasirkom za pire. Dodati sir, vanilin šećer, griz, 2 kašike mleka i brašno, pa sjediniti rukom. Kad se dodaje brašno, krompir mora da bude već hladan. Testo razdeliti na 6 jednakih delova i formirati kugle.

Staviti vodu da proključa za kuvanje knedli, a u međuvremenu izrendajte čokoladu i isecite bananu na 6 kolutova.

Torta šumska čokolada, savršena, mekana, brzinska: Posna ili mrsna - birajte sami! (RECEPT, FOTO)

foto: Printscreen Youtube / Recepti Brigita Husic

Ključalu vodu smanjite na srednju jačinu, pa počnite da punite kugle - ruke umočite u brašno da se testo ne bi lepilo, rastanjite prstima jednu kuglu, stavite malo rendane čokolade, pa bananu, pa je pokrijte sa još rendane čokolade. Punjenje zatvorite testom, vraćajući u oblik loptice. Posudu na koju spuštate napunjene knedle pospite brašnom, da se ne bi zalepile.

Napunite sve knedle i spuštajte u vodu koja lagano vri. Najbolje je koristiti šupljikavu plastičnu kašiku za spuštanje i vađenje knedli. Vodite računa da se ne zalepe za dno šerpe. Brzo će isplivati na površinu, a kada se to desi, kuvajte ih još 4-5 minuta (ukupno oko 10).

Dok se knedle kuvaju, pripremite preliv - 250 ml mleka pomešajte sa kašikom šećera i pola kesice pudinga. Skuvajte tako da ispadne ređe od klasičnog pudinga.

Bela torta: Kremasto uživanje za sva čula! (RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Recepti Brigita Husic

Pomešajte čokoladne mrvice i mlevene orahe, pa skuvane knedle uvaljajte u ovu mešavinu i prelijte sa malo preliva od vanile.

Napomena: Čoko-banana knedle možete da napravite u većoj količini, pa da ih zamrznete. Kad nafilujete, spakujte u plastične kesice i odložite u zamrzivač, bez prethodnog kuvanja. Kad vam se budu jele, vi ih odmrznite i kuvajte do 15 minuta ukupno.

Prijatno!

3 posna rolata od jedne smese: Savršeno predjelo koje se ne peče! (VIDEO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs