Predivna

Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)

Napravite mirisnu pogaču koju će svi obožavati

Recepti
15:40h Autor:
Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

400 gr brašna 200 ml mlake vode malo maslinovog ulja soli..šećer 20 gr kvasca

Nadev:

1 glavica crnog luka 4 čena belog luka 4-5 kiselih krastavčića ili maslinke 1 paradajz origano 2 grančice ruzmarina

Svečana pogača: Naučite da pravite najlepši hleb korak po korak! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Priprema: Sa mlakom vodom, kvascem, brašnom, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste. Razviti na 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsju. Ostaviti opet 20 min da odmara.

Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je...

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs