Predivna

Bakina pogača fokača: Posna, mirisna i hrskava! (RECEPT)

Napravite mirisnu pogaču koju će svi obožavati

Recepti 05.12.2018. - 13:11h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

400 gr brašna
200 ml mlake vode
malo maslinovog ulja
soli..šećer
20 gr kvasca

 

Nadev:


1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
4-5 kiselih krastavčića ili maslinke
1 paradajz
origano
2 grančice ruzmarina

 

Svečana pogača: Naučite da pravite najlepši hleb korak po korak! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Priprema: Sa mlakom vodom, kvascem, brašnom, malo ulja, šećera i soli zamesiti mekše glatko testo. Ostaviti da naraste. Razviti na 2 cm debljine pa staviti u podmazanu tepsju. Ostaviti opet 20 min da odmara.


Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Četkicom namazati maslinovim uljem testo pa nadev od povrća iseći po želji i rasporediti po testu. Posuti origanom ruzmarinom i krupnom solju i peći na 200 stepeni oko 40 min. Fantastična je...

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...