poslastica koja osvaja

Kremasta rapsodija ukusa: Napravite čokoladni mus sa narandžom, smazaćete ga odmah! (RECEPT)

Sa ovih nekoliko sastojaka dobićete savršenu poslasticu u vidu čokoladnog musa koji će sigurno svi ukućani obožavati

Recepti
Autor:
Kremasta rapsodija ukusa: Napravite čokoladni mus sa narandžom, smazaćete ga odmah! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ovaj čokoladni mus može se da se koristi kao krema za torte, ali najlepši način uživanja u ovom svilenkastom dezertu je ako ga poslužite u čašici.

Neki recepti koriste i slatku pavlaku umućenu u šlag,ali za tim nema potrebe.

S ovih nekoliko sastojaka dobićete savršeno penastu poslasticu.

S obzirom na to da smo ga kombinovali s narandžom, možete ga ukrasiti kriškama sveže ili karamelizovane narandže.

Kada otopite čokoladu, možete je aromatizovati po želji: odličan dodatak je alkohol poput ruma ili viskija, cimet, đumbir i vanila je takođe lepo nadopunjavaju.

Sastojci:

  • 120 grama tamne čokolade
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 30 grama maslaca
  • 4 kašike šećera
  • 1/2 kašike fino naseckane naradžine korice

Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Otopite čokoladu s maslacem i ostavite da se malo prohladi.
  • Odvojite belanca od žumanaca.
  • Bjelanca umutite mikserom s prstohvatom soli u čvrsti sneg.
  • Zatim, dodajte 2 kašike šećera.
  • Žumanca penasto umutite s 2 kašike šećera i kuvajte na pari mešajući nekoliko minuta, kako biste ih termički obradili.
  • Dodajte ih u otopljenu čokoladu.
  • U čokoladu lagano ručno umutite sneg od belanaca.
  • Raporedite u čašice za posluživanje i ostavite da se ohladi u frižideru.

Njegovo veličanstvo: Bavarski mus od jabuka koji će osvojiti srca vaših ukućana! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs