Teleći gulaš s pivom

Recepti 11.01.2014. - 22:58h
Foto: Shuterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 800g teletine
  • 1 Glavica crnog luka
  • 100g pečuraka
  • 1 kašičica senfa
  • vezica peršuna
  • nekoliko listića žalfije
  • 3dl piva
  • malo brašna
  • so i biber
  • 1 kašičica aleve paprike
  • lovorov list

Priprema
Crni i beli luk naseckajte i propržite na malo ulja, pa ga izvadite. Dodajte meso, prethodno uvaljano u brašno, i pustite neka se zapeče sa svih strana. Vratite luk i izmešajte ga s mesom. Sve to pospite alevom paprikom i dodajte krupno isečene pečurke. Sve to posolite, dodajte malo bibera i zalijte pivom dodajući ga malo-pomalo da se pena ne bi izlila.
Mesu dodajte lovorov list, senf i žalfiju i sve to kuvajte na slabijoj vatri dok meso ne omekša. Kad je kuvan, gulaš pospite naseckanim peršunom i poslužite vruć.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...