Probajte

Domaća seoska pogača bez kvasca: Ništa lepše od domaćeg hleba! (RECEPT)

Ukusan hleb koji se topi u ustima

Recepti 24.11.2018. - 20:01h Autor: bonapeti
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 šolja pirinčanog brašna, 1 šolja kukuruznog brašna, 125 g kiselog mleka, 1 jaje, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica praška za pecivo, so

 

 

Priprema:

 

Pomešajte sodu sa kiselim mlekom.

U posudu stavite sve sastojke i zamesite glatko testo. Ostavite da odstoji 10 minuta.

Razvucite testo i stavite u pleh, obložite ga papirom za pečenje.

Izbušite viljuškom da odstoji 30-40 minuta.

Ugrejte rernu na 250 stepeni i pecite 7-8 minuta, nemojte da smanjujete temperaturu.

Smanjite na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju.

 

Prijatno!

 

Hleb plemena Hunze, recept star 2000 godina: Jedna šnita i nećete osećati glad 6 sati!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs