PRIJATNO

Ovakva jaja još niste probali: Ispržite ih sa paradajzom, ukus će vas oduševiti! (RECEPT)

Ako volite dda jedete jaja za doručak ili večeru, sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti

Recepti 16.11.2018. - 18:33h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Kremasti paradajz, tečna žumanca, šaka svežeg bosiljka... Vrlo verovatno već pri čitanju možete osetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela.

 

 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika  naseckanog belog luka
  • Polovina manjeg belog luka
  • 400 grama paradajza pelata
  •  So
  • Biber
  • Šaka svežeg bosiljka
  • Po želji dodajte i naseckanu čili papričicu bez semenki

 

Nije svejedno kakva jaja kupujete: Šta znače oznake na ambalaži i kako da izaberete najsvežija?

foto: Profimedia


Priprema:

 

  • Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte naseckani luk i dinstajte minut, dva.
  • Dodajte i beli luk i pričekajte da poprimi zlatnu boju.
  • Sipajte parardajz, posolite, pobiberite i promešajte.
  • Pustite da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustinu.
  • Pažljivo u tiganj razbijte jaja i pripazite da budu odvojena.
  • Pustite da se prže otprilike pet minuta, sve dok se belanca ne ispeku, a žumanca i dalje bude tečna 
  • Sklonite s vatre, dodajte sveži bosiljak (i čili papričicu) i poslužite odmah.

 

Miš-maš iz rerne: Fantastično jelo zaliveno sosom od jaja i kiselog mleka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...