Jelo na kašiku

Jelo iz bakine sveske: Sladak kupus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)

Kupus, paradajz i začini - to su osnovne namirnice koje su vam potrebne za ovo fino starinsko varivo poznato kao slatki kupus

Recepti
Autor:
Jelo iz bakine sveske: Sladak kupus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Jednostavno i brzo se priprema pa ako nemate dovoljno vremena za neko "duže" jelo, a pojeli biste nešto "na kašiku" ovo jelo je idealno za vas. U iščekivanju kiselog kupusa i svih njegovih čari, danas predlažemo ovo ukusno jelo koje nas podseća na bakinu kuhinju i vraća u detinjstvo - sladak kupus.

Sastojci: 1 glavica kupusa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 200 ml pasiranog paradajza, 2 lista lovora, 2 kašičice slatke mlevene paprike, 1 kašičica šećera, 1 kašičica sirćeta, so, biber, voda

Priprema:

Kupus naseckajte na rezance.

Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili.

Za to vreme na tiganju dinstajte luk i dodajte mu šećer pa pustite da se karamelizuje.

Dodajte beli luk i kupus koji ste ocedili.

Pustite da se dinsta nekoliko minuta, a zatim dodajte pasirani paradajz.

Ubacite lovorov list, sirće, so i biber.

Kuvajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.

Prijatno!

Manastirski pirinač: Bogato varivo koje može da zameni svaki mesni obrok! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs