Probajte

Arapske pogačice Fataer: Mekano pecivo sa sirom i kačkavaljem! (RECEPT)

Neki ih čak vole više nego kiflice!

Recepti 15.11.2018. - 14:24h Autor: bonapeti.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 šolje brašna, 50 ml ulja, 150 ml svežeg mleka, 3 kašike kiselog mleka, 1 kašičica praška za pecivo, 20 g svežeg kvasca, 1 kašičica šećera, 2 jaja, 1 - 2 kašike svežeg mleka

 

Za nadev: 150 g sira,150 g kačkavalja

Pripreme:

 

Ugrejte malo sveže mleko i u njega izmrvite kvasac. Ostavite da nadođe i sipajte u udubljenje od brašna, prosejanog sa praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke bez 1 supene kašike belanca i zamesite meko testo.

Ostavite testo u uljem namazanoj posudi. Sačekajte da nadođe dok se ne udvostruči.

Od nadošlog testa razvijte list na brašnom posutoj radnoj površini, debljine 6-7 mm. Ako imate presu, pošto je lakše, sa njom isecite pogačice. U sredinu svakog kruga stavite nadev - mrvljeni sir i rendani kačkavalj.

Druga varijanta je da od testa isečete krugove prečnika 6-7 cm. Spoljnu ivicu namažite umućenim belancem i onda zatvorite kao školjku i pritisnite testo da se zalepi.

Gotove pogačice poređajte sa razmakom jednu od druge, namažite sa malo kravljeg maslaca. Svaku pogaču namažite svežim mlekom uz pomoć četke. Pecite pogačice u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Možete staviti od nadeva po vašem izboru i začinite začinima po želji. Servirajte sa jogurtom ili sokom.

 

Posni slavski kolač: Najmirisniji hleb na svetu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...