Sastojci:
2 kesice čaja od nane 250 ml vode 375ml mleka 100g gorke čokolade Šećer po želji Slatka pavlaka Par listica sveže nane
Njeno veličanstvo čokolada: Istorija i poreklo slatkiša koje će vas fascinirati!
Priprema:
Kesice čaja prelijte sa kljucalom vodom i ostavite 10minuta da odstoji. U međuvremenu zagejte mleko do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mjesajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
Izbacite kesice čaja, pa ga polako mešajući uspite u cokoladno mleko.
Mleko ponovo vratite na šporet i pažljivo zagrejte do ključanja. Po zelji dodajte secer.
Posluživanje:
Toplu cokoladu uspite u 3-4 čase, dekorišite umućenom slatkom pavlakom i listicima nane.
3 topla napitka koja ćete obožavati: Kao stvoreni za hladno vreme! (RECEPT)