Oduševiće vas

Jedna masa za 4 vrste sitnih kolača: Mogu biti i posni i mrsni, bez pečenja! (RECEPT)

Napravite malo više ove jednostavne osnovne mase i u nju dodajte sastojke po želji!

Recepti
Autor:
Jedna masa za 4 vrste sitnih kolača: Mogu biti i posni i mrsni, bez pečenja! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Serpica

Sastojci za osnovnu masu:

- 500 g margarina (za post posni margarin)

- 300 g prah šećera

- 800 - 900 g mlevenog keksa (posni keks)

- 200 g bele čokolade (za post posna ili može i crna posna) - 150 ml soka od pomorandže

Dodaci:

- 3 kašike maka

- 3 kašike kokosa

- manja šolja višanja - 2 kašike kakaa

- 1 kašika ruma

- 100 - 150 g krema od lešnika

- 100- 150 g pečenih lešnika

- ukupno šolja suvog voća po izboru (suve kajsije, smokve, šljive, brusnice, grožđe)

Priprema:

U posudu stavite omekšali margarin i šećer u prahu i pomešajte. Dodajte čokoladu (belu ili crnu). Dodajte mleveni keks, za početak pola mere, pa postepeno dodajte ostatak i na kraju sok od pomorandže. Sve dobro promešajte.

Podelite masu na 4 dela.

Posne kuglice: 14 sitnih kolača kojima niko neće odoleti! (RECEPTI)

foto: Printscreen Youtube / Serpica

U prvi deo ubacite mak, u drugi kokos, u treći kakao i rum i u četvrti sameljite lešnike sa suvim voćem.

Pomešate svaku smesu.

Smesu sa kakaom stavite na radnu površinu obloženu folijom i oblikujte u kvadrat i stavite u frižider da se stegne na jedno 20 minuta. Kada izvadite isecite je na kvadratice i na svaki stavite po višnju.

Najlepši sitni posni kolači: 13 poslastica koje morate da probate! (RECEPTI)

foto: Printscreen Youtube / Serpica

Masu sa kokosom stavite na radnu površinu takođe obloženu folijom i razvijte je tako da od nje dobijete oblik kore, premažite je kremom od lešnika i uvijte u rolat uz pomoć folije. Stavite ga u frižider. Kada se stegne isecite ga.

Nepodnošljivo dobar kolač: Brzo se sprema, a još brže jede! (RECEPT)

foto: Printscreen Youtube / Serpica

Masu sa suvim voćem stavite na radnu površinu i oblikujte kao piramidu ili rolat pa stavite u frižider. Kada se stegne secite je na trouglove ili krugove i pospite lešnicima.

Tajni sastojak za savršeno slavsko žito: Jedan začin pravi veliku razliku! (RECEPT)

foto: Printscreen Youtube / Serpica

Od mase sa makom napravite kuglice koje možete da uvaljate u mak ili umočite u otopljenu čokoladu.

Migelitos: Domaćinski slatki zalogajčići puni penastog krema! (RECEPT)

foto: Printscreen Youtube / Serpica

Kolače poređajte na tanjir i poslužite. Prijatno!

Najlepši ukusi jeseni: 12 poslatica sa jabukama, bundevom i kestenom koje ćete obožavati! (RECEPTI)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs