bićete oduševljeni

Tajni sastojak za čudesno testo: Ako ovako napravite palačinke, nećete moći da prestanete da ih jedete! (RECEPT)

Ovaj recept za testo za palačinke je poseban i daje savršeno testo, a tajna se krije u jednom sastojku

Recepti
11:16h Autor:
Tajni sastojak za čudesno testo: Ako ovako napravite palačinke,  nećete moći da prestanete da ih jedete! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u skoro svakom domu, brzo su gotove i smesu je lako napraviti.

Drevni Grci su jeli palačinke s medom, u zemljama Afrike često se poslužuju uz maslinovo ulje, a naTajlandu se najčešće konzumiraju s bananama i čokoladom, te konzerviranim, slatkim, mlekom.

Ali kako dobiti savršenu palačinku koju možete kombinovati s vama omiljenim dodacima? Koliko brašna, koliko mleka, koliko mineralne vode? Staviti malo rakije ili ne? Mnoge su varijante s kojima brojne žene, ali i muškarci, eksperimentišu kako bi dobili baš onaj savršenu meru da palačinke budu slasne.

Palačinke umešene s vrelom vodom: Mekše i lepše nego ikad! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Recept:

  • ¼ šoljica mleka
  • 2 jaja
  • 2 supena kašika biljnog ulja
  • 2 šoljice brašna
  • 2 supene kašike šećera
  • 3 male kašičice praška za pecivo
  • ¼ supene kašike soli

Priprema:

  • Pomešajte tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste.
  • Sastojke umutite mikserom.
  • Pripremite palačinke na uobičajeni način.
  • Ako želite da napravite nešto posebno, odvojite smesu u više delova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji što će im dati poseban ukus.

Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs