Pravićete ih često

Migelitos: Domaćinski slatki zalogajčići puni penastog krema! (RECEPT)

Neodoljiva poslastica baš za svaku priliku

Recepti
18:10h Autor:
Migelitos: Domaćinski slatki zalogajčići puni penastog krema! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Recetas de Mamá

Sastojci: 400 g lisnatog testa, brašno za razvlačenje, šećer u prahu za posipanje.

Za krem: 600 ml svežeg mleka, 180 g šećera, 10 g vanile, 3 kašike kukuruznog skroba, 4 žumanca, 1 štapić cimeta, rendana kora jednog limuna.

Priprema: Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca i koristite samo žumanca. Lisnato testo razvijte na brašnom posutoj površini na tanku koru.

Od testa isecite kvadrate veličine oko 4 x 4 cm. Izmerite testo, obeležite krajeve i isecite nožem na jednake kvadrate. Možete da iskoristite i nož sa ukrasnom šarom.

U pleh postavite papir za pečenje i resporedite kvadrate na malom rastojanju jedan od drugog. Kvadrati će malo narasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi.

Sipajte mleko u šerpu zajedno sa šećerom, da se šećer rastvori. Promešajte. Žumanca i skrob posebno sjedinite sa malo hladne vode i umutite. U njih dolijte malo toplog mleka. Posle toga sve sipajte u mleko sa šećerom i kuvajte na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Kada je krem gotov, sklonite ga sa vatre.

Dodajte cimet i vanilu za aromu. Izrendajte koru limuna i dodajte i nju. Dobro promešajte i ostavite da se hladi, uz često mešanje. Kada su kvadrati ohlađeni presecite ih na pola. Veoma je lako da se preseku, jer su tokom pečenja postali veoma krhki.

Kašikom nanesite krem na donji deo (deo koji je bio na papiru za pečenje) i preklopite gornjim delom. Ređajte kolače na tanjir za služenje, pa ih pospite šećerom u prahu.

Migelitos kolačići se sjajno slažu uz kafu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs