oboriće vas s nogu

Neodoljiva poslastica koja osvaja: Napravite ovaj kolač sa jabukama, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

Kada napravite ovu poslasticu sa jabukama, sigurni smo da će vaši ukućani biti oduševljeni

Recepti
10:56h Autor:
Neodoljiva poslastica koja osvaja: Napravite ovaj kolač sa jabukama, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kolač sa jabukama je jedan od omiljenih dezerta mnogih, a ovaj recept će vas ostaviti bez daha.

Sastojci:

  • 250 grama oštrog brašna
  • 250 grama maslaca
  • 5 jaja
  • 200 grama šećera
  • 2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika ekstrakata vanile
  • 1 kašika cimeta
  • 600 grama kiselkastih jabuka
  • 100 grama šećera
  • 2 kašike maslaca pita

Švedska pita sa jabukama: Brzi slatkiš sa šamom od belanaca! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Jabuke ogulite na za nadev, odstranite im unutrašnjost i isecite ih na manje komade.
  • Na malo jačoj vatri u manjem loncu zagrejte 100 grama šećera bez mešanja dok se ne karamelizuje i ne poprimi duboku žućkastu boju.
  • Jabuke dodajte u to i mešajte ih kako bi se obložile karamelom.
  • Dodajte dve kašike maslaca nakon otprilike 2 minuta, uz povremeno mešanje još nekoliko minuta.
  • Neka se nadev ohladi na sobnoj temperaturi. Penasto umutite maslac i šećer pa dodajte jaja i ekstrakt vanile.
  • Brašno, prašak za pecivo i cimet dobro promešajte te ih dodajte u smesu s maslacem, šećerom i jajima.
  • Nadev od jabuka stavite na dno namašćene i pobrašnjene okrugle posude za pečenje pa prelijte smesom za biskvit.
  • Pecite na 170°C oko 45 minuta.
  • Ohlađeni pečenikolač poslužite tako da njegov donji deo s jabukama bude okrenut prema gore.

Prelivena pita sa jabukama: Sočni trouglići nikoga ne ostavljaju ravnodušnim! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs