Isprobajte

Svetogorska čorba: Riblji specijalitet za dušu i telo! (RECEPT)

Ukusno i toplo jelo na kašiku koje ćete obožavati u vreme posta

Recepti 30.10.2018. - 11:13h Autor: posnajela.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

glave od više vrsta morske ribe, 5-7 glavica crnog luka, 4-5 šargarepa, posna sitna testenina, koren celera, mlevena paprika, so, nekoliko zrna bibera, celerov i peršunov list, mirođija

Priprema:

 

Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korenom celera i nekoliko zrna bibera.

 

U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isečene na kolutove.

 

Naliti vodom u kojoj s se kuvale glave od ribe, prethodno proceđenom.

 

Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu.

 

Posoliti, pobiberiti, a malo mlevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.

 

Na kraju dodati testeninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre.

 

Posuti seckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.

 

Posna čorba sa knedlama: Čisti telo od masti, jača organizam! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...