Saznajte

Poznati kuvar otkriva 5 kardinalnih grešaka u kuvanju: Samo ovako ćete pravilno napraviti testeninu!

Nije fora samo baciti testo u vodu i čekati da se skuva!

Recepti 29.10.2018. - 09:26h Autor: Magazin.hr
Foto: Shutterstock

Testeninu je najlakše i najbrže napraviti, stoga ne čudi da se jela s njom u glavnoj ulozi često nalaze na stolu zaposlenih ljudi. Ali, jeste li sigurni da je pripremate najbolje što znate? Australski kuvar Dario Manca k’o iz rukava je nabrojao čak pet grešaka koje ljudi rade kuvajući testeninu u kućnoj varijanti.

 

Stavljanje sosa na testeninu – treba upravo obrnuto; kada se testo skuva, prebacite ga u posudu s umakom i pustite da upije aromu.

 

Stručnjaci za ishranu odgovorili: Ovo je prava istina o testenini!

foto: Shutterstock

Prekuvavanje testenine – najčešća greška; treba je izvaditi dva minuta pre preporučenog vremena kuvanja, a proces će se dovršiti dok “leži” u sosu.

 

Stavljanje slanine u karbonaru – ono što vidite u karbonari iz restorana najčešće nije slanina, već italijansko meso guanćiale.

 

Probanje na samom kraju – kuvari sve vreme isprobavaju testeninu kako bi ukus bio optimalan na kraju.

 

Nesoljenje vode na vreme – najbolje je posoliti vodu pre dodavanja testenine, a ne tokom kuvanja.

 

Pazite dobro pri izboru testenine: Ovo je najveća greška u spremanju italijanske hrane!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...