Odaberite omiljeni

Najlepši ukusi jeseni: 12 poslatica sa jabukama, bundevom i kestenom koje ćete obožavati! (RECEPTI)

Nema ničeg lepšeg nego kad kuća zamiriše na kombinaciju cimeta i omiljenog jesenjeg voća. Donosimo vam 12 najlepših deserata u kojima ćete sigurno uživati

Recepti
21:27h Autor:
Najlepši ukusi jeseni: 12 poslatica sa jabukama, bundevom i kestenom koje ćete obožavati! (RECEPTI)
Foto: Profimedia

1. Kesten fantazija

Sastojci:

80 grama brašna, 125 grama šećera, 115 grama maslaca, 1 jaje - žumance, 1/2 kašike ekstrakta vanile, 3 kašike vode, 2 jaja, 500 grama kesten pirea, 80 grama mlevenih oraha, 200 grama tamne čokolade, 120 grama maslaca

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

2. Torta od kestena i čokolade

Sastojci:

150 g maslaca, 100 g kristal šećera, 400 g keksa po izboru (koji morate samleti), 100 g mlevenih oraha, 120 g otopljene tamne čokolade, 1 velika kašika ekstrakta ruma, 100 mililitara mleka, 100 g maslaca, 120 g šećera u prahu, 500 g nezaslađenog kesten pirea, 2 velike kašike ekstrakta ruma, 200 mililitara ulupane slatke pavlake, 2 kašike kristal šećera, na kraju sve posipajte kakaom u prahu ili narendanom čokoladom.

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Printscreen Youtube / The World News

3. Jesenji brauni

Sastojci:

200 g kuvanih i oljuštenih kestena ili kesten-pirea, 100 ml punomasnog mleka, 1 vanilin šećer, 150 g tamne čokolade, 100 g maslaca + za premazivanje kalupa, 3 velika jaja ili 4 jaja srednje veličine, 100 g smeđeg šećera, 1 kašika kakao praha (za kalup i posipanje)

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

4. Rolat od kestena

Sastojci:

3 kašičice brašna, 3 jaja, 4 kašičice šećera, 1/2 praška za pecivo, 2 kašičice kakaa, 1 kašičica meda, 250 g kesten pirea, 100 g maslaca, 1 kašičica ruma, 1dl slatke pavlake za šlag, 1-2 kašičice šećera u prahu, 1 kašičica namaza od lešnika, 70 g čokolade, 1-2 kašičice ulja

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

5. Pita bundevara

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu, 100 g putera, 100 ml ulja, 5 kašika griza, 10 kašika šećera, 1 kašičica cimeta, 150 g mlevenih oraha, 1 kg očišćene i izrendane bundeve, 3 kašike šećera, 1 kesica vanilinog šećera, 300 g šećera, 300 ml vode

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

6. Puding od bundeve

Sastojci:

350 - 400 g pirea od kuvane ili pečene bundeve, 2 supene kašike brašna, 1 puna supena kašika meda, 3 dl pirinčanog ili zobenog mleka, 1 čajna kašičica ekstrakta vanile, 2 čajne kašičice cimeta, pola čajne kašičice mlevenog đumbira

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Profimedia

7. Palačinke sa bundevom

Sastojci:

2 jaja, 2 šoljice oštrog brašna, 1 šoljica pirea od bundeve, 3 velike kašike maslaca, 4 velike kašike šećera, 2 prstohvata soli, 1 šoljica mleka, 2 kašičice praška za pecivo

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

8. Hrskava pita sa jabukama

Sastojci:

5 manjih jabuka, 250 g lisnatog testa, 1 kašičica cimeta, na vrh kašičice mlevenog muskatnog oraščića, 1 kesica karamel šećera, prstohvat soli, 2 kašike smeđeg šećera, 100 g putera, po potrebi ulja za prženje, po ukusu prah šećera

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock

9. Sočne zapečene jabuke

Sastojci:

4 do 7 jabuka (u zavisnosti od veličine), pola šoljice ovsenih pahuljica, pola šoljice smeđeg šećera, 3 kašičice cimeta, 1 žličica karanfilića, pola putera

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Printscreen Youtube / Get In My Belly

10. Slatka proja sa medom i jabukama

Sastojci:

3 jaja, 1 puna kašika meda, 100 g suvog grožđa, 100 g šećera, 100 g kukuruznog brašna, 100 g hlebnog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 veća jabuka, 1 vanilin šećer i cimet, kockica maslaca, korica limuna ili pomorandže

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Bakina kuhinja

11. Mekani kolač sa jabukama i orasima

Sastojci:

4 jaja, 100g oraha, 100g griza, 50ml ulja, 100g šećera, 2 jabuke,

1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 200ml jogurta, cimet

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Bakina kuhinja

12. Štrudla sa jabukama

Sastojci:

500g smrznutog lisnatog testa ili 2x250g već razvaljanog, 4 kiselkaste jabuke, 2 kašike šećera, 2 vanilin šećera, 2 kašike prezli, rendana kora od jednog limuna, malo suvog grožđa, malo cimeta, šećer u prahu za posipanje

DETALJNO UPUTSTVO PROČITAJTE OVDE!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs