Stilove domaćice probale

Čokoladna fantazija sa mekim korama i 2 fila: Ovo slatko zadovoljstvo koštaće vas manje od 1.000 dinara! (RECEPT)

Po izboru možete dodati neki voćni džem ili voće, ukoliko niste ljubitelj čisto čokoladnih torti

Recepti
00:21h Autor:
Čokoladna fantazija sa mekim korama i 2 fila: Ovo slatko zadovoljstvo koštaće vas manje od 1.000 dinara! (RECEPT)
Foto: Stil

Sastojci:

Za kore: 9 jaja, 9 kašika brašna, 3 kašike šećera, 3 kašike kakaoa, 9 kašika ulja, 9 kašika hladne vode, prašak za pecivo

Za prvi fil: 250 ml slatke pavlake, 200 g crne čokolade

Za drugi fil: 1 l mleka, 3 kesice pudinga od čokolade, 100 g crne čokolade, 250 g margarina ili maslaca, 100 g šećera u prahu, šećer po potrebi

Priprema:

Prvo se prave filovi. Za prvi fil zagrejte malo slatku pavlaku, ali nikako da ne proključa. Sklonite je sa ringle i dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi i sjedini sa pavlakom. Ostavite smesu malo da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je stavite u frižider da se potpuno ohladi. Što duže stoji u frižideru to bolje!

Za drugi fil skuvajte 3 kesice pudinga sa mlekom po uputstvu sa kesice, pa kad je gotovo dodajte izlomljenu čokoladu i dobro umešajte pa ostavite da se hladi. Puding prekrijte providnom folijom da se ne bi stvorila korica dok se hladi.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje. Odvojite 3 belanca i 3 žumanca pa umutite belanca u čvrst šne, polako dodajte kašiku šećera, 3 žumanca, 3 kašike ulje, 3 kašike hladne vode pa dodajte još 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaa i 1/3 praška za pecivo. Kada sve lepo sjedinite prespite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite koru 12-15 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena, pa kad je gotova izvadite je i pokrijte krpom da se ne suši.

Ponovite postupak i za druge dve kore. Kada su kore gotove ostavite ih da se hlade dok završite drugi fil.

U posudu stavite margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi i umutite ga sa šećerom u prahu. Dodajte ohlađen puding i mutite dok se sve lepo ne sjedini.

Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)

foto: Stil

Ukoliko smatrate da su vam kore malo suve, poprskajte ih sa malo mleka.

Vreme je da "sklopite" tortu. Uzmite prvu koru i na lju stavite trećinu fila od pudinga pa ga lepo razmažite, na njega stavite polovinu krema od slatke pavlake, rasporedite ga i preklopite drugom korom, pa ponovite postupak. na poslednju koru stavite 1/3 fila od pudinga i premažite celu tortu. Po želji možete da ukrasite tortu šlagom i dekorišete po uzboru.

Uživajte!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs