Praznik u tanjiru

Čokoladna tortica

Napravite brzu čokoladnu tortu koja će zasladiti vaš dan
Recepti
14:06h
Čokoladna tortica
Foto: Kurir/arhiva
  • 90 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1 kašičica za pecivo
  • 2 kašike mleka
  • 4 kašike kaka
  • 4 kašike ulja
  • Za preliv: 2 kašike šećera, 200 ml mleka, 2 kašike kaka, rum po želji
  • Za fil: 500 ml slatke pavlake, 400g čokolade za kuvanje

Umutite jaja sa šećerom da bude penasto. Dodajte ostale sastojke i pomešajte sa kašikom. Pecite koru 20 min na 180 stepeni. Ponovite postupak još jednom.

Za preliv: sastojke prvo prokuvajte i kad se kore ohlade preliti ih.

Fil: Slatku pavlaku zagrejati i u nju dodati čokoladu. Mešajte dok se ne istopi i fil postane gust.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs