Posno

Som u umaku

Savršena praznična trpeza koja će krasiti Badnje veče ne može da prođe bez ribe. Evo savršenog recepta za ovaj divan praznični dan
Recepti 05.01.2014. - 19:05h
Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 6 šnicli soma
  • 2 glavice crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 200 g svežeg paradajiza
  • 200 g sveže paprike
  • 2 dl belog vina
  • Peršunov list
  • so i biber

Šnicle soma posoliti, uvaljati u brašno i brzo propržiti na vrelom ulju pazeći da ne zagori. Izvaditi, pa na istom ulju propržiti sitno seckan crni luk, papriku sečenu na rezance, isečen paradajz i šampinjone sečene na listiće. Dinstati zajedno dok ne omekša. Na kraju umak posoliti i pobiberiti, dodati seckani peršunov list i naliti belim vinom. Pržene šnicle soma staviti na vruć tanjir, preliti umakom i poslužiti sa slanim kuvanim krompirom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Ribarecepti

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...