Probajte što pre

Kremisimo torta sa keksom: Jedna smesa za fil i kore! (RECEPT)

Ukus koji će vas raspametiti

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

14 jaja 200 g šećera u prahu 400 g čokolade 500 g margarina 300 g mlevenog keksa 6 kašika šećera 400 g krem šlaga od čokolade

4 dl mleka

Priprema:

1. Sjediniti žumanca i šećer u prahu pa umutiti na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

2. U ohlađeni fil dodati penasto umućeni margarin i izmiksati. Na kraju dodati mleveni keks i polako promešati varjačom.

3. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti mikserom dok se ne otopi.

4. Sjediniti fil od čokolade sa šamom od belanaca i polako promešati varjačom.

5. Dobijeni fil podeliti na dva dela. Od jednog dela ispeći kore, a drugi deo ostaviti za fil.

6. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega 1/3 pripremljene smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 20 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.

7. Prvu koru premazati polovinom ostavljene smese za fil i preklopiti drugom korom. Isti postupak ponoviti još jednom.

8. Krem šlag od čokolade umutiti sa mlekom i premazati preko torte.

Uživajte!

Torta Arabika: Kombinacija ukusa koja će vas raspametiti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...