PRIJATNO

Zalogaji koje ćete pamtiti: Napravite pljeskavice od tikvica i parmezana! (RECEPT)

Leto se završilo, ali tikvice su ostale, pa ih vam predlažemo u jednoj jačoj varijanti

Recepti
15:36h Autor:
Foto: Profimedia

Jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začiniće vaš jesenji obrok, a budite sigurni da će vaši ukućani tražiti zalogaj više.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 ljuta paprika
  • 1 kašičica peršuna
  • so
  • sveži mleveni biber
  • 2 šoljicetikvica
  • 0.50 šoljica parmezana
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Punjene tikvice na Gocin način: Prosto fantastičan obrok! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Zagrejati rernu na 200 Celzijusa.
  • Razbijte jaje u većoj posudi, dodati luk, peršun, so i biber.
  • Naseckanu tikvicu stavite na salvetu, skupiti vrhove i iscediti tečnost iz tikvica.
  • Zatim dodajte tikvice i parmezan pripremljenoj smesi.
  • Sve izmešati da se sastojci sjedine.
  • Zagrejte ulje u teflonskom tiganju.
  • Smesu razdvojite na 4 dela, od njih na tiganju formirati 4 pljeskavice.
  • Kada nakon 3-4 min dobiju smeđu boju s donje strane, preokreite ih i zajedno sa tiganjom premestite u rernu na 10 minuta.

Marinirane tikvice: Ukusna zimnica za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs