Čokoladni raj

Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)

Priprema ovog musa je izuzetno laka, a rezultati će oduševiti sve!

Recepti
15:47h Autor:
Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Poznati model Krisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata.

Među njima ističe se recept za neodoljivi čokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.

Sastojci:

Za čokoladni mus:

  • 1 šoljica čokoladnih mrvica
  • 1/3 šoljice punomasnog mleka
  • 3/4 šoljice slatke pavlake

Čoko rum kocke: Ukusna i brza poslastica za prave sladokusce! (RECEPT)

foto: Profimedia

Za keks:

  • 2/3 šoljice šećera
  • 2 kašike vode
  • 4 kafene kašike meda
  • 1/4 kašikice soli
  • 1 šolja hrskavih žitarica
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika

Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)

foto: Thinkstock

Priprema čokoladnog musa:

  • U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada).
  • Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje.
  • Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku.
  • Kako bi smeša bila gusta i lagana, ne treba sastojke mešati prebrzo.
  • Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.

Priprema keksa:

  • Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu).
  • Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.
  • Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje.

Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.

Uživajte!

Savršena rođendanska torta: Čokolada, plazma i krem! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs