Čokoladni raj

Uživajte u slatkom kao slavna manekenka: Uz ovaj čokoladni mus bićete kraljica dezerta! (RECEPT)

Priprema ovog musa je izuzetno laka, a rezultati će oduševiti sve!

Recepti 05.10.2018. - 15:11h Autor: miss7.24sata.hr
Foto: Profimedia

Poznati model Krisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata

 

Među njima ističe se recept za neodoljivi čokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.

 

Sastojci:

 

Za čokoladni mus:

 

  • 1 šoljica čokoladnih mrvica

 

  • 1/3 šoljice punomasnog mleka

 

  • 3/4 šoljice slatke pavlake


Čoko rum kocke: Ukusna i brza poslastica za prave sladokusce! (RECEPT)
 

foto: Profimedia

 

Za keks:

 

  • 2/3 šoljice šećera

 

  • 2 kašike vode

 

  • 4 kafene kašike meda

 

  • 1/4 kašikice soli

 

  • 1 šolja hrskavih žitarica

 

  • prstohvat sode bikarbone

 

  • 1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika

 

Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)

 

foto: Thinkstock

Priprema čokoladnog musa: 

 

  • U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada). 

 

  • Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje.

 

  • Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku.

 

  • Kako bi smeša bila gusta i lagana, ne treba sastojke mešati prebrzo.
  • Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.

 

Priprema keksa:

  •  Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu).

 

  • Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.

 

  • Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje.

 

Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.

 

Uživajte!

 

Savršena rođendanska torta: Čokolada, plazma i krem! (RECEPT)



 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...