PRIJATNO

Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

Kada napravite hleb od bundeve cela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača nateraće vas da ga češće pripremate.

Recepti 05.10.2018. - 11:32h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji  hleb od onog na koji smo navikli.

 

Ovaj hleb je lagan, a opet odličan kao zamena za klasični hleb, a može da služi i kao kolač.

 

Mekan, sočan, začinjen, hleb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.

 

Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml meda
  • 100 grama pirea od bundeve
  • 2 kašičice zgnječene banane
  • smeđi šećer
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • cimet
  • pola šoljice vode
  • šoljica ovsenih pahuljica
  • 100 grama bademovog brašna
  • 250 grama brašna


Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hleb.
  • Pomešajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem.
  • Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promešajte.
  • Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hleb pecite 40 minuta.

 

Hleb BEZ pšeničnog brašna: Paleo se dobija miksovanjem najzdravijih sastojaka u blenderu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...