Probajte

Ukusne krofnice sa rupom: Pahuljasto testo koje se topi u ustima! (RECEPT)

Vazdušasta poslastica koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Recepti
09:32h Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

500 g brašna, 15 g kvasca, 1 kašičica šecera, korica limuna, 3 jaja, kockica maslaca, ulje, 100 ml mleka, 100 ml kisele vode, malo soli

Priprema:

U malo mleka ili vode staviti kvasac i šećer i ostaviti 3 minuta da zapeni i istopi se.

U posudu razbiti jaja, dodati kvasac, mleko, kiselu vodu, koricu limuna, istopljen maslac i brašno pa na kraju so. Izmešati i dobro umesiti rukama ili varjačom.

Ostaviti pola sata da se testo "odmori" pokriveno. Istresti na sto ne koji ste stavili malo brana i malo premesiti. Razviti u pravougaonik i vaditi krofne.

Punjene šubarice: Mekane krofnice na bakin način! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

Na sredini vaditi manje rupe, može čepom od ulja.

Ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Pokriti folijom i ostaviti 10 minuta.

Pržiti u dubokom ulju na umerenoj temperaturi.

Odozgo možete staviti prah šećer sa vanilin šećerom

Uživajte!

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...