Jednostavno

Gurmanska sarma za početnike: Recept za jelo koje morate da probate!

Bakin starinski recept koji savršeno ide uz proju

Recepti 03.10.2018. - 10:22h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

700 g mlevenog mesa ( pola junećeg, pola svinjskog), 150 g pirinča, 100 g suve slanine, 400 g suvih rebara, 25 listova kiselog kupusa, 1 glavica crnog luka, suv začin, lovorov list, mast, so, biber, ljuta tucana paprika, slatka mlevena paprika, 4 čena belog luka

 

Priprema:

 

Propržiti na masti sitno iseckanu suvu slaninu, pa dodati seckan crni luk, a zatim mleveno meso.

 

Pržiti par minuta pa dodati začin, so, biber, mlevenu papriku , usitnjen beli luk i opran pirinač pa sve dobro izmešati.

 

Na list kupusa staviti kašiku, dve nadeva pa saviti izvice i uvijati sarme. Ređati uspravno u šerpu, a u sredinu naređati suva rebra.

 

Posuti ljutom tucanom paprikom, razbacati lovorov list, dodajte i neko zrno bibera, pokrijte listovima kupusa pa nalijte vodom da ogrezne i kuvati oko 2,5 sata na tihoj vatri. Povremeno doliti po malo vode.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...