Uživajte u domaćem proizvodu

Specijalitet sa juga Srbije: Kuvani sok od paradajza po receptu leskovačkih domaćica!

Ovo je pravo vremen da za svoju porodicu pripremite ukusnu i zdravu zimnicu

Recepti
Autor:
Specijalitet sa juga Srbije: Kuvani sok od paradajza po receptu leskovačkih domaćica!
Foto: Shutterstock

Jedan od najomiljenijih je sok od paradajza, a niko ga ne kuva bolje nego Južnjaci.

Sastojci:

oko 6 kg paradajza (pre čišćenja)

2 kašike soli

4 kašike šećera

crni luk i ljute papričice

celer po ukusu

Priprema:

Paradajz dobro oprati. Očistiti i iseći na komade.

Samleti mašinicom za mlevenje paradajza.

Procediti u specijalnoj cediljki.

Sipati u šerpu, dodati so i šećer i kuvati. Kad provri, kuvati još 10-15 minuta.

Flaše zagrejati u rerni, 10 minuta na 100 stepeni.

Vruć paradajz sipati u vruće flaše. Na svaku flašu staviti parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnuti gumicom i staviti zatvarač.

Flaše uviti u peškir i ostaviti 24 sata da se tako ohlade.

Uživajte u zimskim danima sa čašom domaćeg soka od paradajza!

Zimnica za početnike: Dragoceni saveti za najbolju domaću turšiju - bez ovoga vam neće uspeti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs