probajte

Poslastica od kestena koja ne narušava zdravlje: Napravite ovaj rolat i uživajte u slasnim zalogajima! (RECEPT)

Gradom se širi miris pečenih kestena koji nas zove na divne jesenje šetnje, a mi Vam donosimo slatki recept za potpuni doživljaj u kojem ćete, to se mora naglasiti, moći da uživate bez griže savesti!

Recepti
Autor:
Poslastica od kestena koja ne narušava zdravlje: Napravite ovaj rolat i uživajte u slasnim zalogajima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Upoznajte se sa rolatom od omiljene jesenjske namirnice: kestena!

Sastojci za koru:

  • 3 kašičice brašna
  • 3 jaja
  • 4 kašičice šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašičice kakaa
  • 1 kašičica meda

Sastojci za fil:

  • 250 gr kesten pirea
  • 100 gr maslaca
  • 1 kašičica ruma
  • 1dl slatke pavlake za šlag
  • 1-2 kašičice šećera u prahu
  • 1 kašičica namaza od lešnika

Natopiti biskvit u malo mleka, čokolade u prahu, rumu i šećera

Čokoladna glazura:

  • 70 gr čokolade
  • 1-2 kašičice ulja

Kako biste napravili koru, izmiksirajte zajedno jaja sa šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno i kakao, ponovo izmiksajte pa dodajte med.

Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu prethodno zagrejte na 180 C i stavite smesu u kalup pa pecite oko 15-ak minuta.

Ohladite kore i presecite ga na pola.

Kako biste dobili fil, izmutite kesten pire s omekšalim maslacem i šećerom. Dodajte pavlaku za šlag i rum i sve izmiksajte.

Kore natopite s toplim mlekom, čokoladom u prahu, šećerom i rumom.

Na polovinu kora stavite pola fila, a u drugu polovinu stavite namaz od lešnika. Dobro izmešajte pa namažite preko prvog premaza. Staviti drugi deo kore i premažite ceo rolat.

Čokoladu otopite pa prelijte preko rolata i stavite u frižider da se hladi.

I preostaje vam da uživate bez griže savesti!

Setite se da je kesten izuzetno zdrav za naš organizam. Kesten je divan orašasti plod s malo masti, bogat je vitaminom C, a zbog visokog udela vlakana, lako se vari. I zato uopšte ne morate da se suzdržavate.

Starinski način pripreme kesten pirea: Ukusan i zdrav, a gotov za čas! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs