brzo i ukusno

Ručak gotov za 5 minuta: Napravite ove slane palačinke i vaši ukućani će ih smazati za tren oka! (RECEPT)

Ne pada vam na pamet šta da skuvate za ručak ili poneli na posao? Evo rešenja

Recepti 19.09.2018. - 17:21h Autor: Stil/Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Nedostaje vam inspiracija šta biste spremili za jelo jer vrtite u krug slične ručkove? Poslužite se malim trikom i ukusno jelo završite za svega pet minuta.

 

Napunute tortilju zdravim, ukusnim i svežim namirnicama koje će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za ostatak dana.

 

Obrok će biti gotov očas posla ako se poslužite gotovim tortiljama i boranijom iz konzerve.

 

Sastojci za četiri osobe:

  • 4 velike tortilje od integralnog ili kukuruznog brašna
  • 200 grama ljubičastog kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 mala konzerva boranije od 400 ml
  • 1 zreli avokado
  • 50 grama narendanog sira po želji
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk (po želji)
  • 1 mala ljutih papričica (po želji)
  • sol i biber po želji

 

Svi obožavate palačinke: Napravite ih sa kiselim mlekom, ukusne i mekane kao duša! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Narendajte kupus i šargarepu.
  • Začinite ih jabukovim sirćetom, maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte. Ako ste ljubitelj ljutih ukusa, u povrće dodajte i malo svežih ljutih papričica.
  • U drugoj posudi gnečilicom za krompir izgnječite kuvanu boraniju i avokado. Toj smesi dodajte narendani sir te luk po želji.
  • Ako obrok pripremate za užinu na poslu, možda bi bilo bolje da preskočite luk.
  • Namažite smesu na bazi boranije i avokada preko cele tortilje te dodajte povrće. Ponovite postupak četiri puta.
  • Zamotajte tortilje poput “palačinki”.  Isecite na pola i poslužite, ili zamotajte u aluminijsku foliju i ponesite na posao. 

 

Dodatni savet:


Na ovakav način možete pripremiti bezbroj jela. U tortilju možete da stavite tunu iz konzerve, majonez i kukuruz šećerac s malo svežeg krastavca ili zelene salate.


Palačinke Sizet: Vrhunski slatkiš iz 19. veka koji je oduševio poznatu glumicu i po njoj dobio ime! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...